• +302103229303
 • apc@apc.gr
08 Ιουν 2018

Πρόσκληση Υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης  επενδυτικών σχεδίων στην δράση «ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020

 

Στο πλαίσιο της δράσης ενισχύονται αποκλειστικά υφιστάμενες Μεσαίες Επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κλείσει τουλάχιστον τρείς (3) διαχειριστικές χρήσεις δωδεκάμηνης διάρκειας και διαθέτουν έναν τουλάχιστον επιλέξιμο ΚΑΔ από το παράρτημα ΙΙΙ της πρόσκλησης. 

 • Ο προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 50.000 και 400.000€.

 • Το ποσοστό της Δημόσιας Χρηματοδότησης ανέρχεται σε 50% του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου.

 • Η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδύσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο (2) έτη.

 

Επιλέξιμες Δαπάνες

Η Δράση «ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ» εστιάζεται σε ενισχύσεις κατηγοριών επιλέξιμων δαπανών με απλοποιημένη διαδικασία άμεσης αξιολόγησης των δυνητικών δικαιούχων. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ενισχυθούν δαπάνες για

 

 • την απόκτηση νέων σύγχρονων μηχανημάτων και εν γένει εξοπλισμού, απαραίτητου για τη λειτουργία της επιχείρησης και την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητάς της

 

 • την εισαγωγή συστημάτων πιστοποίησης- διαχείρισης ποιότητας, τον σχεδιασμό, την τυποποίηση και πιστοποίηση προϊόντων.

 

Συμπληρωματικά ενισχύονται δαπάνες προμήθειας μεταφορικών μέσων, υπηρεσιών συμβούλων για την παρακολούθηση του επενδυτικού σχεδίου καθώς και πλήρους μισθολογικού κόστους νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού.

 

Να σημειωθεί πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν στα επενδυτικά σχέδια δαπάνες που δεν έχουν χρηματοδοτηθεί και δεν έχουν ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους.

 

Επιλέξιμοι τομείς προτεραιότητας

 • Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων

 • Ενέργεια

 • Εφοδιαστική Αλυσίδα

 • Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)

 • Περιβάλλον

 • Τουρισμός

 • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ

 • Υγεία

 • Υλικά - Κατασκευές.


Αποκλείονται από τη Δράση επιχειρήσεις που διαθέτουν έστω και έναν από τους παρακάτω μη επιλέξιμους ΚΑΔ:

- Φυτική και ζωική παραγωγή, θήρα και συναφείς δραστηριότητες

- Δασοκομία και υλοτομία

- Αλιεία και υδατοκαλλιέργεια

Υποβολή

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής των επενδυτικών σχεδίων ορίστηκε η 27η Ιουνίου 2018, και η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων μέχρι εξαντλήσεως τους διαθέσιμου προϋπολογισμού (150εκατ) και το αργότερο μέχρι 18 μήνες από την αρχική δημοσίευση της. Η υποβολή γίνεται μέσω του πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

 

Ολόκληρη η πρόσκληση μπορεί να βρεθέι στο (http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/20180604_Prosklhsh_Poiotikos_Eksygxron.pdf)

 

Απευθυνθείτε στην Advanced Planning-Consulting (APC SA) για οποιαδήποτε διευκρίνιση και για να σχεδιάσουμε μαζί την πιθανή ένταξη σας στη δράση «ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ». Η APC SA έχει την εμπειρία και γνωρίζει πολύ καλά πως η κατάλληλη προετοιμασία, έγκαιρη σύνταξη και υποβολή του φακέλου, είναι κομβικό σημείο για την επιτυχία.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στα:

210-3229303 / 210-3229340 Fax: 210-3229304

Email: apc@apc.gr

 

About Us

Η APC sa είναι εταιρεία συμβούλων με έδρα την Αθήνα, η οποία ασχολείται με παροχή υπηρεσιών για αναπτυξιακό και χωροταξικό σχεδιασμό, περιβαλλοντικά θέματα , εκπόνηση επενδυτικών μελετών και προγραμμάτων καθώς και σχεδιασμό, διαχείριση και αξιολόγηση Εθνικών και Ενωσιακών προγραμμάτων.

Η APC sa έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στους τομείς της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη , καθώς και στο υδάτινο περιβάλλον.

Recent Tweets

APC SA

@EU_MARE @aac_europe @aqua_lit @feapinfo @scottishaqua @easaqua @FAOfish @EU_EASME @EU_FARNET Results of the worksh… https://t.co/FHfUWbzR4X

APC SA

"Workshop about aquaculture and the social acceptability challenge" presentation by Xavier from AAC. #EMD2019… https://t.co/hjWgIIRA33

Follow APC SA on Twitter

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μνησικλέους 2 (& Μητροπόλεως γωνία)
105 56 ΑΘΗΝΑ

+30 210 32 29 303

+30 210 32 29 340

+30 210 32 29 304

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Get Monthly Newsletter